Yangın Merdiveni kapısı Seçenekler

Wiki Article

Başkaca düzenli olarak denetçi etmeli ve kapı fitillerinin hala yaman sızdırmaz olduğundan güvenli olmalkaloriız.

Merdivenin, zaman şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile imal edilmelidir.

Dolgular ile kapı tıntınluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda basit açılacak şekilde yangın bapsı güvenlik kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele alınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kadar kriterlerin de olağandan önemle uyma edilmesi gerekmektedir.

Yangın Kapıları tercihe için;  60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapısının en baş kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

– İçeriden açılabilen fakat dışarıdan açılamayan yangın kapıları olup arakçılık ihtimalini ortadan kaldırır.

Kaçış merdivenine bir odadan geçilerek ulaşılmasına; göz kapkaloriın resen kapanır olması ve kilitsiz tutulması ve kaçış merdivenine ulaşılan odanın bapsından kaçış merdivenine olan azami uzaklığın 9 m’yi geçmemesi hâlinde müsaade edilir.

Bir yangın çıkış kapısının asli amacı, yangın yahut değişik bir evgin durumda Yangın kapısı firması hızlı ve kolaylık bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını karşılamak değildir (ancak temelı yangın çıkış bapları her ikisini de yapacak şekilde mutasavvertır).

Yangın merdiveni bapsı sadece kapı olarak işçiliklev gören, kapı olarak aşina ve açılıp-kapanmadı kolay olan bir yapı değildir. Çeşitli üstelikşenlerden oluşur ve bu uzmanları aracılığıyla önemi elan bol aşina bir gerçektir. Bapnın kendisini örgütleme fail esas kapı veya kanat çukur, çatlak ve kanca vidalarındaki arızalar kabil herhangi bir hasar olmaksızın esen durumda olmalıdır.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında net olarak belirtilmiştir. Bütün bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine bakılırsa yangın merdiveni yapım buyurmak ve yangin kapisi istanbul montajını davranmak binaların yangından korunması muhtevain elzemdir.

Bir örgüda yahut katlarında mevcut her kullanıcı için, öbür kullanıcıların tasarrufında olan odalardan veya mekânlardan bitmek zorunda lafınmaksızın, bir çışitaa yahut çıkışlara doğrudan ulaşım katkısızlanması gerekir.

Yangın bapsı yangının yayılmaması Yangın kapısı firması ve bir örgünın farklı alanları arasından muayyen bir müddet zarfında kötüın geçişini azaltarak binadan güvenli bir şekilde çıkmasını katkısızlamaktadır. Bu şekil kapılarının yangın dayanımı derecesi ile yangına metanet süresini belirtmektedir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları katkısızlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı kuruluşya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Madde 10- Hatta Yangın merdiveninin her iki cenahında da engel, grup yahut korkuluk bulunması zorunludur. Eğer genliği 80 cm evet da daha az ise bu tür yangın merdiveni yalnızca bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni başladığı kattan bitiş berkna denli kesintisiz halde olmalıdır.

Report this wiki page